Colour painting and Color palette makers За нас – Избирач на бои од слика
Menu

За нас – Избирач на бои од слика

Bridgegalleryny.com е веб-страница подготвена за вас кои сакате да ги искористат предностите на берачот на бои од сликата, RGB селекторот на бои, селекторот на боја на хром, селекторот на боја на сликата, селекторот на боја на хроми, селекторот на Adobe боја, html селекторот на слики и многу повеќе употреби на оваа веб-страница.

Bridgegalleryny.com е многу корисно за оние од вас кои работат како дизајнери на бои, сликари, илустратори за прибирање на бои, адаптери за креатори на бои, веб-креатори и дизајнери, декоратори на простории, архитекти и многу други професии што можат да ја искористат оваа веб-страница.

Оваа веб-страница Bridgegalleryny.com може детално да ги објасни сите елементи на бојата содржани во слика, вклучувајќи ги и доминантните секвенци во бојата, боите на примероците, хексадецималните бои, RGB бои и целосните и целосните имиња на бои.

Ако креирате веб-страница или блог или како професионален или аматерски блог, сигурен сум дека ќе ви биде многу тешко да се отцените од хексадецималната или хексадецималната боја. Бидејќи оваа хексадецимална боја е најшироко користена за правење различни верзии на бои на Интернет.

Што се подразбира под Hex Color?

Хекс-бојата всушност не е боја, но тоа е еден од начините за пишување на кодови во боја меѓу другите видови на кодирање во боја, како што се RGB, HTML или други производи. Затоа се нарекува Hexa Code Code или кратенка како Hexa Code или Hexa Coor или Hex Color.

Пишувањето користи броеви од 0 до 9 и букви (од А до Ф), бројот на кодови се состои од 6 знаци, може да се состои од само броеви или букви, или комбинација на броеви и букви. Потоа како маркер пред него користејќи ја оградата на почетокот.

како пример:

# 000000 (само броеви)

#FFFFFF (само букви)

# FF0000 (броеви и букви комбинирани)

Покрај тоа, ако сте во светот на графички дизајн и печатење, мора да бидете запознаени со терминот RGB боја, наменет за Дигитален изглед или дигитален дисплеј.

Што се подразбира под RGB боја ???

RGB се залага за „Црвено-зелено-сина“ е модел на осветлување на бои (режим на додавање на боја) што се користи за влезни уреди како што се машини за скенер и излезни уреди како што се монитори, примарни бои (црвена, сина, зелена) во зависност од технологијата на уредот што се користи како CCD или PMT на скенер или дигитална камера, CRT или LCD екран на мониторот.

               Кога (црвено-сино-зелена) трите бои се комбинираат за да формираат бело, и тоа е причината зошто RGB се нарекува Додаток боја или други јазични бои за осветлување. RGB боја е принцип на боја што ја користат електронските медиуми како што се телевизори, компјутерски монитори и скенери. Затоа, боите прикажани од RGB се секогаш светли и пријатни, затоа што тие се наредени на таков начин што можат да следат дисплеи, а не да печатат, така што тие се послободни да си играат со бои. Но, тоа не значи дека RGB е без проблем затоа што RGB-екранот во боја секогаш ќе биде врзан за капацитетот / способноста на компјутерската графика што ја носи. Значи, ако компјутерот што го користиме има добра графичка картичка и LCD монитор, RGB екранот во боја ќе биде многу подобар од мониторот на цевки со нормална графичка картичка.

Во продолжение, ќе ги објаснам методите што мора да ги користите за да го користите берачот на бои од сликата како што следува:

1. Кликнете на Изберете „Изберете ја вашата слика“ и потоа изберете ја сликата што сакате да ја знаете бојата код и поставете ја.

2. Напишете го името на сликата во празната колона, по „Внесете име на слика“

3. Потоа кликнете на „Поднеси“

После тоа, доминантната низа на бои, примери на бои, хексадецимални бои, RGB бои и имиња на бои се комплетни и сеопфатни во табела.

Како ?? Лесно е, нели?

Обидете се да испратите што повеќе слики како што имате. И погледнете ги резултатите од комбинациите на бои произведени во табелата. На сликата што ја поставивте ќе бидат прикажани сите доминантни бои, хексадецимална боја, RGB Боја и името на бојата.

Check Your Image Color
Enter image name : You must insert 4 word


This "За нас – Избирач на бои од слика" graphic has 20 dominated colors, which include . It makes so beautiful color combination inspired from this image.

Color data for:

ColorHexRGBName
#c07890rgb (192, 120, 144)
#a86078rgb (168, 96, 120)
#ffffffrgb (255, 255, 255)
#904860rgb (144, 72, 96)
#f0c0d8rgb (240, 192, 216)
#d8a8c0rgb (216, 168, 192)
#f0f0f0rgb (240, 240, 240)
#ffd8f0rgb (255, 216, 240)
#484848rgb (72, 72, 72)
#fffff0rgb (255, 255, 240)
#787878rgb (120, 120, 120)
#fff0ffrgb (255, 240, 255)
#f0f0ffrgb (240, 240, 255)
#783030rgb (120, 48, 48)
#ffc0d8rgb (255, 192, 216)
#f0c060rgb (240, 192, 96)
#f06090rgb (240, 96, 144)
#f0a878rgb (240, 168, 120)
#f0f030rgb (240, 240, 48)
#f06060rgb (240, 96, 96)